Finlanda a inregistrat primele doua cazuri de infectare cu gripa porcina, a anuntat marti un oficial din Ministerul Sanatatii, in timp ce Thailanda si Cuba confirma fiecare primul lor caz de acest gen.

"Da, informatia este corecta", a spus Tapani Melkas, director in Ministerul pentru Afaceri Sociale si al Sanatatii din Finlanda, confirmand informatii de presa, relateaza NewsIn.

Nu exista nicio informatie in legatura cu pacientii. Autoritatile sanitare au programat, insa, o conferinta de presa in cursul zilei.

Cuba confirma primul sau caz de gripa porcina, la un student mexican

Autoritatile de la Havana au anuntat luni primul caz de gripa porcina din aceasta tara, la un tanar mexican care studiaza in Cuba, si au facut analize altor 13 studenti mexicani, se arata intr-un comunicat oficial citit la televiziunea nationala, transmite AFP.

"14 studenti mexicani" de la o facultate de medicina din provincia Matanzas, din vestul tarii, au prezentat "simptome gripale usoare" la intoarcerea din vacanta, petrecuta in "diverse state din Mexic", potrivit comunicatului Ministerului cubanez al Sanatatii.

"Toti au fost supusi la teste, iar pana in prezent exista un caz confirmat de (infectare - n.red) cu virusul A(H1N1), diagnosticat de Institutul de Medicina tropicala", primul inregistrat pe insula comunista, potrivit textului, care adauga ca toti bolnavii au fost plasati sub observatie.

In total, "controalele epidemiologice si sanitare au permis examinarea, incepand din 27 aprilie pana in prezent, a 84 de persoane suspecte (de gripa porcina - n.red.), de opt nationalitati, si alte 511 persoane care au intrat in contact cu ele, iar toate cazurile s-au dovedit negative, cu exceptia celui al studentului mexican", a afirmat ministerul.

Autoritatile cubaneze au suspendat pe termen nedefinit in 29 aprilie zborurile spre si dinspre Mexic, focarul epidemiei care s-a propagat in numeroase tari si care s-a soldat in total cu 61 de morti, dintre care 56 in Mexic.

Din cauza acestei epidemii, Apararea Civila cubaneza se afla de la sfarsitul lunii aprilie in stare de alerta, iar in porturile si aeroporturile din aceasta tara, care atrage anual peste doua milioane de turisti. au fost intensificate controalele.

Organizatia aviatiei civile internationale (OACI) a cerut luni ridicarea restrictiilor aeriene impuse de unele tari, inclusiv de Cuba, si care depasesc recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit autoritatilor mexicane.

Thailanda confirma primul caz de gripa porcina

Premierul thailandez, Abhisit Vejjajiva, a confirmat marti primul caz de infectare cu virusul A(H1N1) al gripei porcine din tara, relateaza Reuters.

Gripa porcina a contaminat 4.694 de persoane din 30 de tari si a provocat moartea a 53 de persoane, potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), dat publicitatii luni la Geneva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.