Trei dominicani si un francez au fost arestati la Caracas si ar putea fi implicati intr-un complot impotriva presedintelui Hugo Chavez, a anuntat ministrul venezuelan de interne, Tarek El Aissami, citat de AFP.
Autoritatile din Venezuela i-au arestat vineri pe dominicanii Edgar Floiran, Omar Campusano si pe sora sa Diomedis Campusano, precum si pe francezul Laurent Frédéric Bocquet la al carui presupus domiciliu politia sustine ca ar fi descoperit un veritabil arsenal.

Potrivit autoritatilor, au fost confiscate 13 pusti, doua mitraliere, trei carabine, amortizoare de zgomot, lunete telescopice, veste antiglont, 5.000 de cartuse, granade, uniforme si 500 de grame de explozibil.

"Exista un sector irational al opozitiei in aceasta tara care insa nutreste speranta de a distruge procesul revolutionar si care si-a fixat ca obiectiv indepartarea comandantului-presedinte Hugo Chavez", a afirmat ministrul de interne intr-o conferinta de presa.

Laurent Frédéric Bocquet a fost arestat pe aeroportul insulei Margarita (nord-est) in timp ce se pregatea sa paraseasca Venezuela, potrivit autoritatilor, care sustin ca el este seful unei bande care se numeste "Internationalii" si din care faceau parte si cei trei dominicani.

Anuntul facut de autoritatile din Venezuela intervine la cateva saptamani dupa ce in Bolivia, tara la conducerea careia se afla un "prieten ideologic" al lui Chavez, Evo Morales, a anuntat dejucarea unui complot ce viza asasinarea presedintelui, in care ar fi implicati si doi cetateni romani. Unul dintre ei a fost ucis de fortele de ordone, impreuna cu alte doua persoane, in camera unui hotel, iar celalalt suspect care are si cetatenie romana se afla in arest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.