Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, joi, ca trebuie realizata o punte de legatura intre alegerile pentru noul Parlament European si intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, deoarece cetatenii europeni nu sunt indeajuns de familiarizati cu textul documentului.

In cadrul dezbaterii comune din plenul Parlamentului European dedicate acestui tratat, Severin a aratat ca speranta generata prin ratificarea de catre Senatul Republicii Cehe a Tratatului de la Lisabona „este umbrita de atmosfera cvasi-conspirativa a reuniunii”. El a precizat ca nu este suficient textul scris al tratatului, ci trebuie ca populatiile statelor membre sa primeasca o interpretare a documentului, se arata intr-un comunicat.

"Textului trebuie sa i se ofere o interpretare edificatoare care sa-i reflecte spiritul, permitand astfel cea mai buna implementare a sa. Acesta este exact lucrul pe care il realizeaza rapoartele de astazi, care se refera la: parlamentarizarea Uniunii; comunitarizarea institutiilor europene; stabilirea unui echilibru interinstitutional ca o garantie a unui sistem de echilibru transnational; asigurarea coerentei si coeziunii legislative la nivelul Uniunii Europene prin europenizarea parlamentelor nationale si nu prin nationalizarea Parlamentului European; concentrarea instrumentelor si politicilor in scopul eficientei institutionale; si imbunatatirea reprezentarii, transparentei si participarii la nivelul Uniunii Europene. Urmand aceste linii, vom putea asista la emergenta unui demos, care va aduce substanta procedurilor Uniunii Europene, conferindu-le relevanta pentru cetateni", a comentat presedintele Delegatiei europarlamentare PSD.

In opinia deputatului european, singurul lucru care ramane de facut este acela de a gasi o solutie pentru a realiza o punte de legatura intre alegerile pentru noul Parlament European si intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona. "Sper ca simtul responsabilitatii si solidaritatea prietenilor nostri irlandezi ne vor ajuta sa obtinem acest lucru, respectand astfel programul istoric asumat", a conchis Severin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.