Presedintele rus Dmitri Medvedev a denuntat vineri tentative tot mai mari de "falsificare a datelor istorice" cu privire la rolul Rusiei in victoria aliatilor impotriva Germaniei naziste in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, transmite AFP.

"Descoperim tot mai des ceea ce se cheama falsificari ale datelor istorice", a declarat Medvedev, intr-un mesaj video postat pe blogul sau.

Autoritatile ruse pregatesc in prezent un proiect de lege care prevede lansarea de urmariri penale in caz de revizionism legat de istoria celui de-al Doilea Razboi Mondial, numit in Rusia Marele Razboi Patriotic, relateaza NewsIn.

Moscova critica in mod regulat pozitia statelor baltice, care sustin ca au fost ocupate, nu eliberate, de armata sovietica. Unii eroi nationalisti si rezistenti anticomunisti ucraineni sunt considerati de rusi drept colaboratori ai nazistilor.

In 1939, Moscova a semnat un acord cu Germania nazista pentru ocuparea de catre URSS a tarilor baltice si divizarea Poloniei. Trupele sovietice au fost respinse in timpul atacului nazist impotriva URSS, in 1941, dar au revenit la sfarsitul conflictului si au integrat cele trei state baltice - Estonia, Letonia si Lituania - in Uniunea Sovietica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.