Autoritatile medicale americane inregistrau miercuri 642 de cazuri confirmate de gripa porcina A/H1N1, cu 239 mai multe decat marti, anunta un comunicat al Centrelor de Control si Prevenire a Bolilor (CDC), citat de AFP.
Virusul continua sa se propage in tara, unde 41 de state din 50 sunt afectate, fata de 38 marti.

Numarul deceselor ramane la doua. Un copil mexican de aproape doi ani a murit in Texas saptamana trecuta, iar marti, o femeie cu varsta in jur de 30 de ani care avea deja probleme de sanatate a murit din cauza gripei porcine in acelasi stat.
Cele mai afectate sunt statele Illinois (122 de cazuri), New York (97), California (67), Texas (61) si Arizona (48). Statele nou contaminate sunt Hawaii (trei), Oklahoma (trei) si statul Washington (cazuri), transmite NewsIn.

Epidemia continua sa se extinda in Statele Unite si pe plan international, subliniaza CDC, care subliniaza inca o data ca se asteapta la noi cazuri si mai multe spitalizari si decese in cursul urmatoarelor zile si saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.