Liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad, aflat in Damasc marti, a lansat din nou un atac virulent impotriva Israelului, calificandu-l drept "microb distrugator" sinonim cu "ocupatia" si "agresiunea".

"Ocupantii sionisti sunt microbi distrugatori, pentru ca sionismul in sine este o ocupatie, agresiune, asasinat", a spus Ahmadinejad, intr-o conferinta de presa cu omologul sau sirian Bashar al-Assad, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Sionismul a fost creat pentru a ne ameninta. A sustine rezistenta palestiniana este o datorie umanitara si a tuturor. Siria si Iranul sunt uniti si se afla alaturi de rezistenta palestiniana", a spus Ahmadinejad. "Ei ocupa Inaltimile Golan de zeci de ani, ca si in Gaza, ucid oamenii in tara lor, lichideaza copii si femei, apoi acuza poporul palestinian de terorism", a adaugat el.

La 20 aprilie, la conferinta ONU antirasism Durban II, Ahmadinejad a provocat indignare pe plan mondial acuzand occidentalii ca au "trimis emigranti din Europa, SUA si din lumea Holocaustului pentru a stabili un guvern rasist in Palestina ocupata".

In trecut, Ahmadinejad a amenintat cu stergerea Israelului de pe harta.

Liderul iranian a denuntat si SUA, care "ocupa tarile" din regiune. "Nu au fost invitate. Sunt musafiri nepoftiti, care trebuie sa plece din Afganistan si de la frontierele cu Pakistan", a declarat el.

In opinia lui Ahmadinejad, Iranul si Siria "rezista in fata interventiei straine si in fata marilor forte, care isi impun hegemonia asupra regiunii".
"Circumstantele se schimba rapid in favorea noastra. Suntem pe cale de a triumfa", a declarat presedintele iranian, declarandu-se optimist. Statele Unite "care exercita presiuni asupra Siriei si Iranului, au nevoie de noi si vor sa dezvolte relatiile".

Assad a salutat "relatia strategica si naturala" dintre Siria si Iran. "Am convenit sa sustinem reconcilierea din Irak si dorim plecarea soldatilor straini din aceasta tara", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.