O nava cu 11 marinari romani la bord a fost rapita, marti seara, de piratii somalezi, in Golful Aden, in timp ce se deplasa spre Arabia Saudita.
Cargoul Victoria, sub pavilion Germania, plecase din India si se indrepta spre Arabia Saudita, impreuna cu un convoi, in momentul in care a fost atacata. Nava era incarcata cu 10.000 de tone de orez.

Liderul Federatiei Nationale a Transportatorilor in Romania, Adrian Mihalcioiu, a declarat ca nava se afla pe culoarul de siguranta si aprecizat ca majoritatea marinarilor sunt din Constanta.

Mihalcioiu a precizat ca familiiele navigatorilor au fost anuntate despre eveniment, iar compania de crewing din Constanta a luat legatura cu armatorul navei, o companie din Germania, care a inceput deja negocierile cu piratii somalezi pentru eliberarea echipajului.

Mihalcioiu a mai spus ca starea de sanatate a echipajului este buna. Liderul ITF a plecat in, marti seara, la Bruxelles, unde va informa Comisia de Dialog Social din cadrul departamentului Transporturilor Maritime despre capturarea celor 11 mairnari.

In ultimele doua luni, alte doua nave cu navigatori romani la bord au fost capturate de pirati in Golful Aden.

Purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu, a confirmat, pentru NewsIn, rapirea celor 11 marinari romani in Golful Aden, dar a spus ca, deocamdata, nu se cunosc alte detalii.

Numarul total al romanilor care se afla in mainile piratilor somalezi se ridica in prezent la 16.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.