Presedintele Mexicului, Felipe Calderon, a declarat luni ca masurile luate de autoritati impotriva gripei porcine au permis salvarea a "mii de vieti in intreaga lume", relateaza AFP.
"Am salvat mii de vieti, nu numai in Mexic, ci in intreaga lume", a spus presedintele, la televizor, luni seara, potrivit NewsIn.

Calderon a salutat "actiunea responsabila" a guvernului sau, spunand ca tara, considerata focarul epidemiei cu un bilant de 26 de morti, "a condus lupta mondiala impotriva acestui nou virus". De asemenea, a subliniat ca lupta a avut loc in primul rand "in clinicile si spitalele mexicane", unde in prezent sunt ingrijite 776 persoane bolnave de gripa porcina.

"Nu aparam numai mexicanii, ci toate fiintele ce ar putea fi infectate", a spus presedintele, precizand ca tara sa dispune de stocuri suficiente de medicamente antivirale.

Calderon a confirmat redeschiderea treptata a magazinelor incepand de miercuri, pentru a se insufla "forta economiei, dur lovita de epidemie".

Guvernul sau va adopta in curand un pachet fiscal pentru a repune pe picioare economia si a atrage din nou turistii. Calderon a anuntat si o reducere a taxelor portuare pentru vapoarele de croaziera, care si-au anulat escalele pe plajele Mexicului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.