Patruzeci si cinci de persoane au fost ucise luni intr-un atac la o nunta, intr-un sat din sud-estul Turciei cu populatie kurda, a anuntat ministrul de interne, relateaza AFP.
"Din nefericire, 45 de persoane au fost ucise si alte sase ranite", a spus Besir Atalay, in legatura cu masacrul produs in satul Bilge de langa orasul Mardin, relateaza NewsIn.

Ministrul a precizat ca poate fi exclusa varianta unui atac terorist, referire la separatistii kurzi din PKK, activi in respectiva regiune.

Martori oculari au spus ca atacul ar putea avea legatura cu un conflict intre familii.

Ei au povestit ca patru barbati cu fetele acoperite au aruncat cu grenade, inainte de a deschide focul asupra celor prezenti, dupa ce imamul tinuse slujba. Apoi, autorii atacului au intrat in mai multe case, continuand sa traga.

Un oficial local a confirmat marturia unei tinere de 19 ani, care a supravietuit atacului, care a spus ca agresorii au strans copii si femei intr-o camera si apoi au deschis focul asupra lor. Potrivit unor surse din serviciile de securitate, majoritatea victimelor sunt femei si copii.

Armata a izolat zona si a demarat o operatiune ampla pentru a-i gasi pe autorii atacului.

Conflictele intre familii se rezolva frecvent cu ajutorul armelor in sud-estul turc, unde sunt respectate traditiile, analfabetismul ramane o problema si armele sunt considerate un mod legitim de reglare a conturilor sau de a-si apara onoarea.

Rebelii din PKK au multi membri in acest sat, care are doar 32 de case. Toti localnicii fac parte din acelasi clan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.