Deflagratia care l-a ucis pe fostul premier libanez Rafik Hariri a fost produsa de o masina incarcata cu explozibil. Concluzia apartine ONU, care a investigat circumstantele asasinarii premierului.

Ancheta ONU elimina, pe moment, teoria potrivit careia materialul explozibil a fost plasat sub asfalt, probabil cu sprijinul unor oficiali ai guvernului pro-sirian de la Beirut. Seful echipei de investigatie, procurorul german Detlev Mehlis, a declarat ca nu este clar inca daca in masina capcana se afla sau nu un atentator sinucigas. Mehlis a precizat totodata ca ancheta va continua cu chestionarea oficialilor aflati in guvern la momentul atentatului. Uciderea lui Rafik Hariri la 14 februarie a fost urmata de retragerea trupelor siriene din Liban, in urma presiunii internationale, de demisia guvernului si de organizarea unor noi alegeri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.