Solistii Companiei Nationale de Balet din Marea Britanie vor dansa in costume create de Karl Lagerfeld, in vara acestui an, intr-o productie speciala care celebreaza implinirea a 100 de ani de la infiintarea Les Ballet Russes, anunta cotidianul The Telegraph, citat de NewsIn.
Celebra companie de balet a fost formata in Paris in 1909, sub directia lui Serghei Diaghilev, reunind in jurul ei cei mai importanti artisti din secolul XX, inclusiv Coco Chanel, Pablo Picasso si Henri Matisse, care au creat costume si decoruri pentru spectacolele sale. Printre starurile companiei s-au numarat Anna Pavlova, Tamara Karsavina, Vaslav Nijinsky.

Compania Nationala de Balet al Marii Britanii, fondata, la randul ei, de doi balerini rusi, i-a solicitat directorului de creatie al Casei de Moda Chanel sa participe la acest spectacol cu creatiile sale, pentru a celebra contributia celebrei Coco Chanel la succesul spectacolelor.

Lagerfeld a creat o serie de costume, inspirandu-se din tutu-urile spectacolului "Lebada", de Camille Saint Saens, celebrul solo coregrafic creat in 1905 pentru dansatoarea Anna Pavlova, din Compania Rusa de Balet.

"Am fost impresionat, de mic, de pozele vechi cu Ana Pavlova dansand", povesteste Lagerfeld. Printre creatiile dedicate spectacolului din vara acestui an, se numara si o rochie de tul impodobita cu flori de camelie, ce va fi purtata de dansatoarea principala a companiei, Elena Glurdjidze.

"L-am urmarit pe cand desena rochia – parea atat de usoara, de parca ar fi fost vie. Noi suntem convinsi ca impresia artistica depinde, in proportie de 50%, de felul in care te simti atunci cand dansezi, asa ca este esential sa porti un costum frumos, potrivit," arata artista.

Corpul National de Balet al Angliei va interpreta piese din repertoriul Les Ballet Russe in sala Sadler's Wells, intre 16 si 20 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.