John Reid, ministrul britanic al Apararii, a ordonat o ancheta imediata in legatura cu modul in care un reporter al tabloidului londonez "The Sun" a reusit sa patrunda in celebra Academie Militara Sandhurst, unde studiaza printul Harry, fiul cel mic al lui Charles si al Dianei. Potrivit tabloidului "The Sun", reporterul s-a plimbat nestingherit timp de sapte ore prin incinta Academiei avand asupra sa o bomba falsa.

El a reusit sa intre in Academia Militara contactand biblioteca acesteia si pretinzand ca este student la Istorie si are nevoie sa se documenteze pentru o lucrare urgenta. Cum bibliotecarii l-au invitat sa le faca o vizita, reporterul s-a conformat si la sosirea la Academie si-a dat o adresa falsa, un numar de inmatriculare gresit al masinii sale, iar in loc sa arate un document de identitate cu fotografie, s-a legitimat cu o carte de credit.

Ajuns in incinta Academiei Sandhurst, ziaristul a petrecut mai multe ore plimbandu-se nestingherit de nimeni si construind o bomba falsa in masina sa. Ca proba a vizitei la Sandhurst a reporterului, "The Sun" a publicat fotografii ale printului Harry, care este al treilea in ordine mostenitor al tronului britanic, dupa Charles si fratele lui mai mare.

Ministrul Apararii a declarat ca incidentul reprezinta o fisura serioasa a sistemului de securitate al Academiei Militare si a spus ca a cerut acesteia sa-si schimbe regulamentul de primire a vizitatorilor pentru a evita repetarea unei astfel de situatii. Mai mult, "The Sun" a consacrat si coperta acestui incident, ce a ilustrat din nou fiabilitatea sistemului de securitate care protejeaza familia regala britanica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.