Intr-un comentariu publicat in prestigioasa revista "National Review", Ioan Mihai Pacepa, fost sef al spionajului romanesc in perioada Ceausescu, sprijina numirea lui John Bolton in functia de ambasador al Statelor Unite la ONU.

"Cunosc Natiunile Unite ca pe propria mea palma", scrie Pacepa. El spune ca "avem nevoie de un individ ca John Bolton, care sa se ocupe de birocratia care s-a intors impotriva fiecarei tari care a scris logo-ul Chartei ONU: "Noi, oamenii Natiunilor Unite". Pacepa recunoaste ca, timp de doua decenii, s-a luptat sa transforme ONU intr-un fel de republica socialista. "In perioada in care am fost consilierul pe probleme de securitate nationala al lui Nicolae Ceausescu, am invatat ca tiranii nu pot fi tratati cu manusi. Trebuie sa ai un pumn de fier", scrie fostul sef al spionajului comunist roman.

"John Bolton nu numai ca actioneaza in forta, dar obtine si rezultate. El singur a contribuit la abrogarea rezolutiei ONU 3379 din 1975, care stigmatiza sionismul ca "o forma de rasism si discriminare rasiala". Acea rezolutie a fost prima mare victorie a blocului sovietic la ONU. Rezolutia 3379 a rezistat 16 ani, pana cand a intervenit Bolton.

In decembrie 1991, acest necunoscut subsecretar de stat a avut curajul sa spuna Adunarii Generale ca a fost manipulata de comunisti. Bolton a fost atat de bine inarmat cu documentatie, a fost atat de sigur pe el si atat de direct, incat a fortat Onu sa abroge propria rezolutie, si sa o faca cu o majoritate larga: 111 la 25. Chiar si Romania, tara mea natala, a votat cu Bolton", precizeaza Pacepa.

"Acum, Kofi Annan vrea sa reformeze ONU cu ajutorul comunistilor care au deformat-o. De exemplu, in decembrie 2004, el a sustinut cele 101 propuneri ale Grupului de inalt nivel pentru amenintari, provocari si schimbari. Unul dintre membrii acestui grup era prietenul meu, Evgheni Primakov, un fost consilier sovietic al lui Saddam Hussein. Este acelasi Primakov care s-a inaltat pentru a conduce, o vreme serviciile de spionaj rusesti, si care a cantat arii de opera cu secretarul de stat Madeleine Albright, in timp ce, pe la spate, conducea reteaua de spionaj a lui Aldrich Ames. Un alt membru proeminent este Qian Qichen, un fost spion comunist chinez, care actiona in strainatate sub acoperire diplomatica.

Acesta a facut parte din Comitetul Central de la Beijing cand a fost ordonat masacrul din Piata Tienanmen in 1989. Si mai este Amr Moussa, secretarul general al Ligii Arabe(si o fosta marioneta a KGB) care nu este capabil inca sa condamne terorismul. Acest grup a recomandat transformarea Onu intr-o organizatie dupa model comunist", mai noteaza Pacepa. El mai spune ca Statele Unite sunt singura forta de pe Planeta care are autoritatea morala, experienta si capacitatea de a reforma ONU.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.