UE ar fi trebuit sa arate mai mult curaj pentru a apara Ucraina in fata Rusiei in timpul crizei gazului, din ianuarie, a declarat presedintele ucrainean Viktor Iuscenko, relateaza AFP.
"UE nu a avut curajul de a da un raspuns mai ferm", a spus el, intr-un interviu pentru mai multe ziare europene, printre care Der Tagesspiegel.

Problema relatiilor dintre Rusia, Ucraina si UE in domeniul gazului ramane foarte sensibila, la trei luni de la cea mai grava criza a gazului, care a dus la doua saptamani de intrerupere totala a livrarilor de gaz rusesc catre clientii occidentali.

Iuscenko, in conflict cu premierul sau, Iulia Timosenko, repeta ca acordurile care au pus capat crizei sunt foarte defavorabile pentru tara sa si trebuie revizuite, ceea ce lasa sa planeze un nou razboi al gazului. Miercuri, Timosenko a facut un pas catre Rusia, intalnindu-se la Moscova cu omologul ei, Vladimir Putin.

Insa Iuscenko a asigurat, in interviu, ca vrea "cele mai bune relatii cu Moscova", dar a subliniat ca acest lucru depinde de Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.