Premierul Zinaida Greceanii a prezentat ieri cererea de demisie a actualei echipe guvernamentale, instalata la 31 martie 2008, urmand procedura constitutionala care sa permita instalarea unui nou executiv dupa alegerile din 5 aprilie, transmite Info-Prim Neo.
Noul Parlament ales la 5 aprilie va avea marti sedinta inaugurala, informeaza NewsIn.

In discursul sau, Zinaida Greceanii a multumit presedintelui, colaboratorilor si a subliniat ca, desi actualul guvern a avut putin timp la dispozitie, rezultatele activitatii cabinetului de ministri au fost pozitive si dinamice. "In calitatea mea de premier aduc multumiri presedintelui Moldovei pentru sustinerea acordata pe parcursul exercitarii acestui mandat. Am facut fata provocarilor, in mare parte, datorita sustinerii presedintelui", a spus prim-ministrul.

Presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin, a declarat ca ceea ce se intimpla in sedinta de guvern este un act constitutional, care demonstreaza capacitatile democratice ale statului Moldova. Voronin a spus ca in cei opt ani de guvernare au intervenit schimbari in toate domeniile vietii, in toate ramurile economiei nationale, si a felicitat Guvernul , multumindu-i pentru realizarile obtinute.

Actualul guvern de la Chisinau a fost format la 31 martie 2008, dupa ce cabinetul de ministri condus de premierul Vasile Tarlev si-a dat demisia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.