Aproape doi francezi din trei se declara dezamagiti de activitatea lui Nicolas Sarkozy de la alegerea sa in urma cu doi ani si considera ca bilantul acestuia este "negativ", potrivit unui sondaj TNS Sofres Logica, ce va fi publicat luni de cotidianul Metro.
La intrebarea "Sunteti multumit sau dezamagit de activitatea lui Sarkozy de la alegerea sa in mai 2007?", 65% au spus ca sunt dezamagiti, 24% s-au declarat "multumiti", iar 11% au spus ca nu au nicio parere, relateaza NewsIn, citand AFP.

Dupa doi ani de mandat, predecesorul lui Sarkozy in functie, Jacques Chirac, intrunea 65% "dezamagiti" si 22% "multumiti", iar Francois Mitterand, 54% "dezamagiti" si 30% "multumiti.

La intrebarea "Iata doi ani de cand Nicolas Sarkozy a fost ales presedinte. In general, ati spune ca acest bilant este...", 63% au raspuns "mai degraba negativ" si 28% "mai degraba pozitiv".

In aceeasi perioada de mandat, bilantul lui Chirac este "mai degraba negativ" pentru 64%, "mai degraba pozitiv" pentru 27%, cel al lui Mitterand este 50% "mai degraba negativ, fata de 37% "mai degraba" pozitiv.

Sondajul a fost efectuat in perioada 23-24 aprilie pe un esantion de 1.000 persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.