Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a confirmat duminica 787 de cazuri de gripa porcina in 17 tari din lume, dintre care 20 s-au soldat cu moartea bolnavilor, relateaza AFP.
Astfel, in Mexic, din totalul de 506 cazuri confirmate, 19 au fost mortale, in timp ce in Statele Unite s-au inregistrat 226 de cazuri, dintre care un deces. Virusul s-a raspandit deja in 30 dintre cele 50 de state americane.

In Canada, a treia tara ca numar de cazuri de gripa porcina, 70 de persoane au contractat noul virus, in Noua Zeelanda patru, in Israel trei, in Hong Kong unul, in Coreea de Sud unul si in Costa Rica unul

Numarul de cazuri confirmate de gripa porcina din Spania, tara europeana cea mai grav afectata de virus, a crescut duminica dupa-amiaza la 40, fata de bilantul precedent de 20, a anuntat Ministerul Sanatatii, precizand ca numai sase persoane sunt internate, transmite NewsIn, citand AFP. In total, "34 de pacienti dintre cele 40 de cazuri confirmate pana in prezent au iesit din spital", a anuntat ministerul intr-un comunicat, precizand ca "toti raspund favorabil tratamentului". Alti 83 de pacienti se afla sub observatie, pana cand vor fi dispobnibile rezultatele analizelor lor.

Bilantul precedent al Ministerului Sanatatii, de sambata seara, era de 99 de cazuri suspecte si 20 de cazuri confirmate. In aceste conditii, Spania este de departe tara europeana cu cele mai multe cazuri confirmate. Ea este urmata de Marea Britanie, Germania, Franta, Austria, Olanda, Elvetia, Danemarca si Irlanda.

Estimarile OMS sunt adeseori mai mici decat bilanturile comunicate de tarile vizate, din cauza procedurilor de verificare efectuate de organizatia internationala dupa anunturile statelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.