Publicatia americana Time a publicat lista cu cele mai influente 100 personalitati ale lumii, pe care figureaza, printre altii, Barack Obama, Nicolas Sarkozy, fondatorii Twitter si Bernard Madoff.

"Nu este un clasament al celor mai puternici, ci al celor mai influenti", a explicat un reprezentant al revistei. "Este vorba despre cercetatori, filosofi, lideri, aristi, vizionari, oameni care isi folosesc ideile si actiunile pentru a transforma lumea si a influenta oamenii", a precizat acesta.

30 de femei si 70 de barbati se afla pe aceasta lista, iar 20 dintre ei au sub 35 de ani, printre care Jon Favreau (27 de ani), autorul discursurilor liderului american, si cei doi fondatori ai site-ului Twitter - Jack Dorsey si Biz Stone.

Printre "liderii si revolutionari" se afla presedintele francez Nicolas Sarkozy, ministrul francez de finante, Christiane Lagarde, traficantul de droguri mexican Joaquin Guzman si premierul irakian Nuri al-Maliki, relateaza NewsIn, citand AFP.

Finantistul american Bernard Madoff, acuzat de o escrocherie uriasa ce a implicat circa 50 de miliarde de dolari si care acum se afla in inchisoare, se afla in categoria "constructori si titani".

In categoria artistilor figureaza, printre altii, tanarul violonist venezuelean Gustavo Dudamel, de 28 de ani, care va conduce in septembrie orchestra din Los Angeles.

In categoria "simboluri si eroi", se afla actorul militant George Clooney, pilotul Chelsey "Sully" Sullenberger - autorul aterizarii miraculoase pe raul Hudson - si capitanul Richard Phillips, fost ostatic al piratilor somalezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.