Numarul cazurilor confirmate de gripa porcina din SUA a ajuns astazi la 111 in 13 state, fata de 91 in zece state, miercuri, au anuntat autoritatile.
Zece noi cazuri se inregistreaza in Texas, care are acum 26 de cazuri. Carolina de Sud este al 11-lea stat afectat, cu zece cazuri confirmate. Numarul cazurilor a scazut in New York, de la 51 la 50, si in Michigan de la doua la un caz.

Totusi, anuntul nu ia in calcul un caz confirmat in Nebraska si un altul in Minnesota, ceea ce face ca 13 state sa fie acum afectate.
Autoritatile din Nebraska au anuntat ca un barbat de circa 40 de ani sufera de gripa porcina, fiind primul caz din acest stat. Barbatul, cu domiciliul in California, s-a imbolnavit in timp ce se afla in concediu in Nebraska si acum este in curs de recuperare, a spus un oficial.

Auroritatile au sonfirmat si alte doua noi cazuri suspecte, un barbat din Missouri spitalizat in Nebraska si o femeie in varsta care nu a fost spitalizata. Un copil de 23 de luni a murit in Texas, primul deces confirmat in Statele Unite

Banca Mondiala din Washington a anuntat in aceasta dimineata ca unul dintre angajatii sai a avut gripa porcina, in statul Maryland, vecin cu capitala. Barbatul si-a revenit rapid. "Gripa porcina a fost diagnosticata preliminar la 29 aprilie la un salariat al Bancii din Washington", potrivit unui comunicat. Acest caz, ce mai are nevoie de confirmare, este primul din capitala federala americana.

Salariatul a fost in Mexic "in perioada 13-18 aprilie, inainte ca autoritatile mexicane si OMS sa recunoasca si sa anunte epidemia". Potrivit Bancii, "din fericire, angajatul s-a dus la medicul sau cand a revenit in tara si s-a refacut complet si rapid".

"Diagnosticul final mai trebuie confirmat de un al doilea test realizat de Centrul de control si prevenire a bolilor, un proces in curs", a spus institutia. Salariatul s-a prezentat la munca luni.

"Ca masura de precautie, conducerea bancii ii contacteaza pe colegii care au fost in contact cu acest salariat si le cere sa lucreze de acasa", a spus BM.

Au fost avertizati si salariatii Bancii din Mexic care au intrat in contact cu acest angajat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.