O companie americana care foloseste modele informatice si analize pentru a detecta noi amenintari mondiale sustine ca a descoperit primele semne ale epidemiei de gripa porcina cu 18 zile inainte ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sa publice primul sau avertisment, vineri, transmite AFP.

Compania Veratect sustine ca a inregistrat "un numar enorm de cazuri de infectii respiratorii in majoritatea tarilor lumii", potrivit directorului institutiei, Bob Hart. "Era imens, mult mai mare decat numarul de cazuri inregistrat in mod obisnuit. Asistam la un eveniment serios care se raspandeste foarte repede si pe o scara foarte mare", a adaugat Hart.

"Expertii de la Veratect au descoperit aparitia epidemiei cu 18 zile inainte de primul raport al OMS, din 24 aprilie", sustine compania pe site-ul sau, precizand ca a transmis informatii in acest sens autoritatilor sanitare internationale si celor din mai multe tari, dar si unor organizatii neguvernamentale, relateaza NewsIn.

"Incepand cu 16 aprilie, expertii de la Veratect au lansat peste 100 de alerte cu privire la cazurile de infectii respiratorii si gripale", continua compania.

Veratect a explicat ca urmareste evolutia epidemiilor analizand datele obtinute din peste 40.000 de surse, in mai mult de 30 de limbi, si ca functioneaza 24 de ore din 24. Compania a precizat ca se bazeaza in special pe surse locale care semnaleaza adesea epidemii inainte de diagnosticul final.

Creata in 2007, Veratec si-a fpcut cont pe pe platforma online Twitter pentru a putea urmari in timp real evolutia epidemiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.