Europa se asteapta la un numar de decese in urma epidemiei globale de gripa porcina, desi continentul este bine pregatit sa lupte cu boala, a declarat miercuri un oficial cu rang inalt din Comisia Europeana, citat de Reuters.
"Da, oamenii vor muri din cauza aceasta. Intrebarea care se pune nu este daca vor muri oameni, ci cati. Vor fi sute, mii sau zeci de mii?", a declarat pentru Reuters Robert Madelin, director general pentru politica de sanatate si protectie a consumatorului in cadrul Comisiei Europene.

"Nu cunoastem amploarea acestei pandemii. Dar Europa este pregatita mai bine ca niciodata", a mai spus oficialul, relateaza NewsIn.

Madelin a declarat ca Executivul european nu va propune la reuniunea de astazi a ministirlor sanatatii din UE interzicerea calatoriilor in Mexic sau Statele Unite, preferand sa emita doar avertizari de calatorie in care sfatuieste la prudenta.

Oficialul european a mai spus ca un vaccin ar putea fi gata in Europa in 100 de zile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.