"Aceasta misiune a fost deosebit de dificila deoarece nu ne-am putut imagina cat de multe actiuni de violenta s-au intamplat in Republica Moldova", a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, Marianne Mikko, sefa delegatiei Parlamentului European care a vizitat Chisinaul, transmite Jurnal.md
. "Moldova a incercat cu pasi mici dar siguri sa se apropie de standardele europene in ceea ce priveste democratia si drepturile omului, insa evenimentele din ultimele saptamani, arata ca RM nu mai atribuie atentia necesara pentru valorile la care aspira. In numele Parlamentului European, condamnam actiunile de violenta si brutalitate asupra persoanelor care si-au exprimat optiunile", a subliniat Mikko. Oficialul european a mai tinut sa accentueze ca astfel de actiuni oribile in comisariatele de politie si refuzul de a acorda ajutor medical si juridic persoanelor detinute, nu pot avea loc intr-o tara europeana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.