Grupul francez Sanofi Pasteur, lider mondial in productia de vaccinuri, a fost contactat de OMS pentru dezvoltarea unui astfel de produs impotriva gripei porcine, atunci cand tulpina virusului va fi identificata, a anuntat compania miercuri, intr-un comunicat.
Laboratorul a contactat si autoritatile americane (FDA) si pe cele europene (EMEA) care vor trebui sa autorizeze un eventual vaccin, a precizat un purtator de cuvant contactat de AFP, potrivit NewsIn.

Sanofi Pasteur va putea "dezvolta un vaccin destinat protejarii impotriva noului virus A/H1N1 identificat de OMS", potrivit laboratorului.

La randul sau, compania elvetiana Norbartis a anuntat luni ca a fost contactata de OMS pentru dezvoltarea unui vaccin, iar grupul Roche, care fabrica Tamiflu, unul dintre cele doua medicamente recomandate de OMS impotriva virusului, a anuntat ca poate distribui trei milioane de doze in lume.

Societatea britanica GlaxoSmithKline, care produce celalalt medicament recomandat de OMS, Relenza, a furnizat 100.000 de doze autoritatilor mexicane si cauta metode prin care sa isi suplimenteze productia.

Tamiflu si Relenza, medicamente antivirale, pot fi luate dupa contractarea virusului. Deocamdata nu exista niciun vaccin pentru prevenirea imbolnavirii de gripa porcina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.