Ministrul britanic al sanatatii Alan Johnson prezideaza marti o reuniune a COBRA, celula de criza a Guvernului, consacrata gripei porcine, in conditiile in care Londra a confirmat doua cazuri de infectie cu acest virus. Pe de alta parte, in Israel a fost confirmat un caz, iar in Noua Zeelanda trei cazuri de persoane infectate cu acest virus.
In paralel, Ministerul britanic de Externe a recomandat marti populatiei sa evite sa mearga in Mexic, dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a ridicat nivelul de alerta pandemica, informeaza AFP, conform NewsIn.

"Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a ridicat nivelul de alerta (...) la patru", pe o scara cu sase nivele, dupa a obtinut dovezi ale sporirii numarului cazurilor de transmitere de la om la om, a anuntat Ministerul britanic de Externe pe site, precizand ca "serviciile consulare si biroul pentru emiterea vizelor din cadrul ambasadei de la Mexico City au fost suspendate pana la noi ordine.

De asemenea Foreign Office le-a recomandat "britanicilor care locuiesc in Mexic sau care viziteaza acest stat sa analizeze cat este de necesar sa ramana in aceasta perioada".

Marea Britanie a inregistrat doua cazuri confirmate de gripa porcina, in Scotia. Pacientii sunt internati de duminica seara.

Un operator de turism britanic, Thomson, a anuntat marti ca a anulat doua zboruri catre orasul mexican Cancun si ca va readuce in tara turistii aflati in prezent in Mexic. O decizie privind o eventuala anulare a zborurilor de miercuri va fi luata in cursul zilei de marti, a adaugat compania.
In Irlanda, autoritatile au anuntat ca fac analize in cazul a patru persoane care prezinta simptome suspecte. "Nu am avut niciun caz confirmat. Patru teste au fost efectuate ca masura de precautie, rezultatele pentru prima persoana sunt negative. Asteptam rezultatele pentru celelalte", a spus o purtatoare de cuvant a Guvernului.

In Mexic au fost anuntate 152 de decese cauzate, probabil, de gripa porcina, potrivit celui mai recent bilant oficial.

Israelul are primul caz de gripa porcina confirmat din Orientul Mijlociu

Israelul a confirmat marti primul caz de gripa porcina din Orientul Mijlociu, la un barbat care s-a intors recent din Mexic si a fost internat, transmite Reuters.

"Exista un caz confirmat. Starea sa este buna dar este tinut in spital sub observatie", a anuntat o purtatoare de cuvant a Ministerului Sanatatii, Einav Shimron.

Israelianul, in varsta de 26 de ani, a sosit in Israel vineri si a fost internat in noaptea de sambata spre duminica.

Medicii asteapta rezultatele testelor si pentru un al doilea barbat care a calatorit in Mexic si care a fost internat cu simptome de gripa.
Pornit din Mexic, unde ar fi provocat moartea a 152 de persoane, noul virus H1N1 a ajuns si in Europa, Spania si Marea Britanie anuntand luni primele cazuri confirmate. Acest lucru a alimentat temerile in toata lumea, numeroase tari luand masuri pentru a evita propagarea.


Noua Zeelanda confirma primele trei cazuri de gripa porcina

Noua Zeelanda confirma primele trei cazuri de gripa porcina, a declarat marti ministrul neo-zeelandez al sanatatii, Tony Ryall, precizand ca alte 10 persoane ar putea fi infectate.

Marti dimineata, Guvernul neo-zeelandez a anuntat ca a identificat 56 de cazuri posibile de infectare cu virusul gripei porcine, dintre calatorii care s-au intors recent din Mexic sau din Statele Unite.

Inca din weekend Guvernul anuntase ca noua liceeni si un profesor care se intorsesera din Mexic sunt infectati cu un virus gripal A (familie din care face parte si virusul gripei porcine) si ar putea suferi de gripa porcina.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.