Comisarul european Viviane Reding, care se ocupa de noile tehnologii, a propus luni ca UE sa fie dotata cu o superjandarmerie a internetului, care sa fie specializata in apararea in fata atacurilor cibernetice, relateaza AFP.

"Europa are nevoie de un <Domnul cibersecuritate> asa cum avem un <Domnul Afaceri externe>", a declarat Reding, conform NewsIn.

El ar avea "autoritatea de a actiona imediat, daca un atac cibernetic este in curs si ar fi vorba despre o ciberpolitie care sa se ocupe de coordonarea fortelor noastre si a dezvoltarii de planuri tactice pentru ameliorarea nivelului nostru de rezistenta", a explicat ea. "Voi continua sa ma lupt pentru ca aceasta functie sa fie infiintata cat mai rapid", a adaugat comisarul european.

O luna de intrerupere a internetului in Europa sau Statele Unite in urma unui atac cibernetic "ar putea insemna pierderi economice de cel putin 150 miliarde de euro", a subliniat Reding, care spune ca "Cei 27 au fost mai degraba neglijenti pana acum in acest domeniu".

Europa dispune de o structura pentru securitatea retelelor electronice, agentia europeana ENISA, dar aceasta este in primul rand o platforma pentru schimb de informatii intre tarile europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.