Rusia nu va participa la exercitiile NATO din Georgia si sfatuieste celelalte tari sa-i urmeze exemplul, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov, raspunzand astfel la o invitatie a Aliantei Nord-Atlantice de a trimite observatori la manevre, transmite AFP.

"Rusia nu va participa la manevrele din Georgia si ii sfatuieste pe ceilalti sa faca la fel", a declarat Lavrov intr-o conferinta de presa, la sfarsitul unei intalniri, la Moscova, cu omologul sau chinez.

"Credem ca aceste exercitii pot dauna. (Presedintele georgian Mihail - n.red.) Saakasvili a aratat deja lumii intregi cum poate profita de gesturile de incurajare din partea NATO", a subliniat Lavrov, potrivit NewsIn.

NATO a popus saptamana trecuta Rusiei sa trimita observatori pentru a asista la manevrele prevazute pentru perioada 6 mai-1 iunie in Georgia, tara care vrea sa adere la Alianta.

Rusia a cerut anularea exercitiilor, in contextul in care relatiile dintre NATO si Moscova s-au deteriorat dupa conflictul ruso-georgian din august 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.