Comisia Europeana coopereaza cu statele membre si cu Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pentru a stabili eventuale masuri necesare pentru a contracara raspandirea gripei porcine in Europa, se arata intr-un comunicat.

"Comisia urmareste situatia gripei procine foarte atent, pe plan intern impreuna cu statele membre, iar pe plan international prin cooperare cu Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS)", a declarat presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso intr-un comunicat, precizand ca starea de alerta este limitata in prezent la continentul american, potrivit NewsIn.

La randul sau, comisarul pentru sanatate Androulla Vassiliou va discuta in cursul zilei de luni cu ministrii de externe din UE, aceasta situatie.

"Impreuna cu presedintia ceha, va fi convocata cat mai curand posibil o reuniune extraordinara a Consiliului pentru Sanatate", a precizat Barroso.

"Impreuna cu comisarul pentru sanatate Vassiliou, voi urmari situatia foarte indeaproape. Vom continua sa evaluam informatiile pe care le primim de la experti, vom evalua pericolul potential si vom decide impreuna cu statele membre masurile care trebuie luate", a subliniat Barroso.

Unsprezece persoane sunt suspecte de gripa porcina in Europa, insa niciun caz nu a fost confirmat deocamdata. Tarile membre UE in care au fost identificate cazurile suspecte sunt Franta, Spania si Marea Britanie. In Franta insa, testele efectuate in cazul tuturor celor suspecti de gripa porcina au fost negative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.