Zilele acestea, la Cracovia, se desfasoara Festivalului Culturii Romane, un eveniment de mare anvergura, care inunda strazile frumosului oras polonez.
Despre evenimentele care au loc in Polonia aflam si prin intermediul uni blog administrat de Institutul Cultural Roman, unde stilul personalizat al relatarilor ne face sa ii invidiem pe cei care pot sa fie partasi la manifestari.
Ieri, in cea de-a treia zi a festivalului din Polonia, publicul a avut parte de o sumedenie de surprize.

„Ieri dimineata ne-am jucat de-a vampirii. Nu noi intre noi, pentru ca nu prea avem timp de joaca, dar partenerii nostri de la Fundatia Perspectiva Estica au organizat, in cadrul Festivalului, o petrecere pentru copii (ne cultivam publicul de tinar). Cei mici au descoperit, prin joc, traditii si superstitii romanesti. Si daca tot a venit vorba, pentru cei mari, ICR a organizat la Varsovia un proiect care a debutat la inceputul lunii aprilie si care pina la sfirsit de iunie propune peste 30 de evenimente, toate legate intr-un fel sau altul de imaginea vampirilor in cultura traditionala, in pop culture, literatura si cinema”, aflam de la Ruxandra, „bloggerul de serviciu al ICR” .

„Tot ieri, in timp ce noi alergam prin oras cu aparatul de fotografiat la git si cu telefoanele lipite de urechi, la Institutul de Limbi Straine Hologram se intimplau cursuri demonstrative de limba romana (...)Dupa amiaza ne-am regrupat in Piata Mare, unde Teatrul Masca reusise sa faca senzatie numai despachetindu-si recuzita. Marionetele lor uriase asteptau cuminti linga camioane, si se lasau fotografiate de turistii curiosi, care s-au adunat in Piata cu mult timp inainte de inceperea propriu-zisa a spectacolului”, aflam tot de pe blogul festivalului romanesc de la Cracovia.

„Azi ne mutam in Kazimierz, la concert Shukar Collective si Transkapela. Ne vedem?”, ne invita Ruxandra, si cu siguranta ca ne-am vedea, daca am fi acolo. Festivalul ramene totusi, o mare surpriza pentru locuitorii orasului polonez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.