Spania le recomanda prudenta cetatenilor sai care vor sa calatoreasca in Mexic si ii sfatuieste sa se informeze despre evolutia epidemiei de gripa porcina, care s-a soldat cu moartea a cel putin 20 de persoane pana in prezent

"In cursul ultimelor zile, o epidemie de gripa de origine virala, care a provocat un numar de decese, a fost detectata. Este recomandat ca fiecare persoana care intentioneaza sa mearga in Mexic sa consulte site-ul autoritatilor sanitare mexicane, unde se afla toate informatiile actualizate", a anuntat Ministerul spaniol de Externe.

Aceasta epidemie de gripa porcina, care a determinat autoritatile sanitare mondiale sa intre in alerta, s-a soldat cu cel putin 20 de decese identificate si alte 40 suspecte in Mexic. In Statele Unite s-au inregistrat opt cazuri, dar niciun deces. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) s-a declarat "foarte ingrijorata" in acest dosar.

Toate scolile, liceele si universitatile publice si private din capitala mexicana si din regiune au fost inchise, la fel ca si teatrele si muzeele. Aeroportul era deschis sambata dimineata, dar echipe medicale se aflau la fata locului, pentru a se ocupa de pasageri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.