Prima Doamna a Frantei, Carla Bruni-Sarkozy, este foarte asteptata in Spania, unde il va insoti pe sotul sau intr-o vizita de doua zile, luni si marti, si unde venirea sa o eclipseaza in presa pe cea a presedintelui Nicolas Sarkozy, relateaza AFP.

"Obiectivele camerelor sunt pregatite pentru marea defilare a Primei Doamne", scrie sambata ziarul El Pais, evocand venirea "uraganului Bruni" la Madrid, unde sotul sau face luni o vizita de stat, iar marti participa la un summit bilateral, informeaza NewsIn.

Presedintele francez va fi "incantat sa fie <barbatul care o insoteste pe Carla Bruni>", adauga cotidianul, facand referire la o afirmatie a presedintelui american John F. Kennedy despre sotia sa, Jackie, in timpul unei vizite in Franta in anii '60.

"Desi vor fi semnate acorduri importante", totul va fi "eclipsat in mod iremediabil de garderoba de primavara a Carlei Bruni", adauga ironic ziarul spaniol.

In afara de discutiile dintre Sarkozy si seful Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, un alt "duel de la summit" va fi in centrul atentiei: intalnirea dintre Carla Bruni-Sarkozy, in varsta de 41 de ani, si sotia printului mostenitor al Spaniei, fosta jurnalista Letizia Ortiz, in varsta de 36 de ani, potrivit presei. Va fi "un duel al elegantei si al stralucirii", iar momentul-cheie il va reprezenta dineul de gala, cu tinute de seara, oferit luni de monarhii spanioli, afirma El Mundo, care se intreaba ce creatori de moda vor alege cele doua femei pentru aceasta "lupta".

El Mundo merge pana la a publica sambata pe doua pagini planul asezarii la masa la acest dineu organizat la Palatul Regal.

In editorialul intitulat "Carla Bruni, insotita de seful statul francez", cotidianul conservator ABC aminteste sa "nu trebuie uitat faptul ca presedintele este Sarkozy", in timp ce El Pais subliniaza ca protocolul va incerca "sa nu alimenteze spectacolul mediatic".

Programul Primei Doamen franceze va fi in special cultural, ea urmand ca viziteze muzeele Prado si Regina Sofia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.