Iranul a recunoscut ca a inselat Organizatia Natiunilor Unite (ONU) in privinta programului sau nuclear, ascunzand faptul ca a incercat sa produca plutoniu si dupa data pe care o declarase initial. Ieri, Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) urma sa confirme ca, pana in anul 1998, Iranul a continuat experientele cu plutoniu, acesta fiind o componenta importanta a armamentului nuclear. Anterior, Iranul declarase in fata oficialilor AIEA ca a incetat astfel de experimente in anul 1993. Corespondentii de presa estimeaza ca aceste ultime dezvaluiri vor alimenta suspiciunile in privinta adevaratelor scopuri ale programului nuclear iranian.

Akbar Hashemi Rafsanjani (foto), principalul favorit in cursa pentru alegerile prezidentiale din Iran, a recunoscut, de altfel, ca tara sa nu a spus totul despre experientele sale nucleare si a adaugat ca nici nu va abandona programul nuclear


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.