Zeci de peisaje pictate de Vincent van Gogh vor fi expuse intre 26 aprilie si 27 septembrie la Kunstmuseum din Berna, in cadrul unei retrospective a creatiilor pictorului care are ca scop sa arate noi perspective asupra modernitatii sale, informeaza AFP.
"Este evenimentul artistic important al anului. Peisajele constituie nu numai o importanta parte a operei lui Van Gogh, ci au exercitat si o profunda influenta a personalitatii artistului asupra artei sale", a subliniat Bernhardt Mendes Berge, director al Kunstmuseum si comisar al expozitiei.

Organizatorii se asteapta ca expozitia sa atraga jumatate de milon de vizitatori pana la sfarsitul lunii septembrie, arata NewsIn.

Van Gogh, care pe scara sa de valori mostenita din secolul 19 acorda, in mod paradoxal, mai putina importanta peisajelor decat portretelor, a incercat mereu sa stabileasca o coeziune in ansamblul operelor sale, fiind una dintre sursele modernitatii sale.

Cele 70 de panze stranse in muzeul din Berna, dintre care cateva necunoscute publicului, provin din muzee si colectii private din lumea intreaga. Expozitia arata continuitatea artistica a lui Van Gogh in tributurile aduse naturii, de la peisaje din Tarile de Jos, la picturi din ce in ce mai luminoase cu peisaje din Paris, Arles, Saint-Remy sau Amvers, unde artistul a pictat cu frenezie 75 de panze in 70 de zile, inainte de deces.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.