O expozitie controversata a unui artist polonez a fost inchisa la jumatate de ora de la inaugurare, in urma protestelor unor membri ai comunitatii evreiesti din Praga, a informat presa locala, potrivit NewsIn

Intitulata "Achtung!" ("Atentie!", in limba germana), expozitia prezenta un afis urias si opt fotografii in format mare cu nazisti in timpul pogromurilor din Polonia, purtand pe brat steaua lui David in locul svasticii.

In opinia presedintelui comunitatii evreiesti din Praga, Frantisek Banyai, "fotografiile aveau un puternic caracter antisemit". "In aceasta zi de comemorare a revoltei din ghetoul din Varsovia, nu putem sa nu simtim expozitia ca pe o provocare la adresa victimelor Holocaustului", a subliniat el, citat de CTK.

Autorul expozitiei, Peter Fuss - un pseudonim, potrivit presei cehe - dorea sa denunte rolul de agresor al Israelului in conflictul israeliano-palestinian.

Incidentul a avut loc in timp ce mai multe marsuri neonaziste care au avut loc in Cehia relansand dezbaterea privitoare la intensificarea rasismului si xenofobiei in aceasta tara care asigura presedintia UE.

Joi, organizatorii expozitiei au prezentat scuze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.