Presedintele american Barack Obama a promis joi, in cursul unei ceremonii in amintirea milioanelor de evrei care au murit in Al Doilea Razboi Mondial, sa-i combata pe cei care "mint cand este vorba despre istorie" si neaga existenta Holocaustului, relateaza NewsIn

"Cei care spun ca Holocaustul nu a existat perpetueaza toate formele de intoleranta - rasism, antisemitism, homofobie, xenofobie, sexism si multe altele", a declarat Obama la Capitoliu, in fata mai multor supravietuitori ai Holocaustului.

"Trebuie sa combatem acest flagel", a adaugat el, la cateva zile de la discursul antiisraelian al presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad la conferinta ONU antirasism.

"Avem ocazia de a ne angaja sa rezistam injustitiei, intolerantei si indiferentei cu care ne confrunta cei care mint in privinta istoriei, precum si sa facem tot ce ne sta in putere pentru a preveni si a pune capat atrocitatilor de genul celor comise in Rwanda sau care au loc acum in Darfur", a mai declarat Obama.
Liderul iranian a devenit "principalul negationist din lume", a spus anterior Elie Wiesel, nascut in Romania, supravietuitor al lagarului Auschwitz. "A profitat de cadrul solemn al unei reuniuni ONU pentru a insulta din nou Israelul intr-un mod pe care nicio persoana civilizata nu ar trebui sa si-l permita", a subliniat laureatul premiului Nobel pentru pace.

Statele Unite si alte tari, printre care Israelul, nu participa la reuniunea ONU, iar numeroase delegatii europene au parasit sala in semn de protest, dupa cuvintele lui Ahmadinejad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.