Ucraina vrea sa-si reinnoiasca prezenta militara in regiunea Dunarii, concomitent cu o consolidare sporita a activitatii economice in aceasta zona, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele ucrainean Viktor Iuscenko, potrivit presei ucrainene.

Potrivit agentiei LIGA, presedintele ucrainean, care a anuntat ca va candida pentru un nou mandat, a spus ca "a fost luata decizia de dislocare a unor subdivizii militare in acele locuri in care s-au mai aflat". Decizia, a precizat presedintele, a fost luata in Consiliul national pentru Securitate si Aparare, informeaza NewsIn.

"Aceasta nu este o prezenta (militara - n.r.) noua, ci este reinnoirea a ceea ce am avut acolo acum cinci sau sase ani", a atras atentia presedintele Iuscenko.

Seful statului ucrainean, aflat intr-o puternica scadere de popularitate, a mai declarat ca dezvoltarea regiunii Deltei Dunarii reprezinta un interes national al Ucrainei, potrivit agentiei UNIAN. Reluarea activitatii economice in aceasta regiune constituie una din bazele politicii nationale ucrainene, a subliniat el. "Astfel dorim sa aratam celor care traiesc in regiunea Dunarii ca politica de stat a Ucrainei prevede dezvoltarea economica si sociala in aceasta regiune ", a declarat Viktor Iuscenko.

Presedintele ucrainean a reamintit ca in timpul ultimei vizite in Romania a propus presedintelui Traian Basescu infiintarea unei comisii mixte in vederea utilizarii a regiunii comune a Deltei Dunarii.

Iuscenko sustine, pe de alta parte, ca in ultimele trei luni au fost ridicate toate avertizarile ecologice internationale privind utilizarea Deltei Dunarii, in conditiile in care Romania si mai multe organizatii internationale critica Ucraina pentru construirea canalului Bistroe. Iuscenko a reafirmat miercuri ca "Ucraina nu a desfasurat niciun fel de lucrari in rezervatia naturala a Dunarii", subliniind ca toate lucrarile au avut loc in acvatoriul Marii Negre care nu se raporteaza la zonele de rezervatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.