Ambasadorii statelor din UE, care se intalnesc astazi, ar putea lua in calcul trimiterea unor experti juridici care sa investigheze presupusele incalcari ale drepturilor omului in R. Moldova, relateaza European Voice.

Parlamentul European a decis miercuri sa trimita o delegatie de europarlamentari in R.Moldova, intr-o misiune ce va dura trei zile si care va strange informatii, informeaza NewsIn.

Ministrii de externe din UE vor discuta despore recentele evenimente din R.Moldova la reuniunea ce va avea loc la 27 aprilie, la Luxemburg.

Romania a exercitat presiuni pentru includerea R.Moldova pe agenda reuniunii. Karel Schwarzenberg, ministrul de externe al Cehiei, isi va pune la curent omologii cu lucrurile discutate de premierul ceh, Mirek Topolanek, in cursul vizitei sale la Chisinau. Aceasta a fost prima vizita UE la nivel inalt de la alegerile legislative din R.Moldova, la 5 aprilie.

Topolanek a profitat de intalnirea cu Vladimir Voronin pentru a-i transmite o invitatie la summitul de la Praga din 7 mai, care va lansa Parteneriatul estic cu sase foste republici sovietice - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R.Moldova si Ucraina.

Un diplomat a spus ca nicio tara nu a sugerat ca Voronin nu ar trebui invitat la summit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.