Premierul rus a decis sa boicoteze summitul energetic de la Sofia. Seful Executivului de la Moscova este suparat ca Bulgaria, partener strategic al Rusiei in Balcani, sustine si proiectul gazoductului Nabucco.

Cotidianul rus “Kommersant” afirma ca la baza refuzului primului-ministru rus de a nu participa la reuniunea dedicata energiei se afla determinarea tarilor europene de a-si limita dependenta de gazele rusesti.

Putin a lasat astfel sa se inteleaga ca gazoductul Nabucco, ce ar urma sa transporte gaze din Azerbaidjan spre Europa, ar putea afecta relatiile dintre Rusia si Uniunea Europeana.

Potrivit publicatiei citate, seful Executivului rus a decis sa nu se mai duca maine la Sofia, desi initial prevazuse o astfel de vizita, intrucat anticipeaza un atac frontal asupra Rusiei si Turciei din partea celorlalte tari europene care promoveaza o strategie energetica contrara intereselor celor doua tari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.