Daniel Andreas San Diego, in varsta de 31 de ani, din California, este primul american introdus pe lista celor mai cautati teroristi, pe care figureaza si Osama bin Laden, anunta reprezentantii FBI din Washington

Activist pentru drepturile animalelor dar si specialist IT, Andreas San Diego este cautat pentru un incident din 2003, cand se crede ca a pus la cale explozia a doua cladiri de birouri din California.

Autoritatile spun ca are tatuaje neobisnuite, printre care un camp in flacari, insotit de mesajul "It only takes a spark", dar si imagini cu cladiri ce ard si se prabusesc.

Oficialii FBI avertizeaza ca fugarul este inarmat, reprezentand un adevarat pericol public. Autoritatile cred ca suspectul nu se mai afla in America, astfel ca, pentru capturarea acestuia, FBI colaboreaza cu agenti din Germania, Anglia, Costa Rica, Franta, Spania, Danemarca, Austria, Italia, Cehia, Mexic, Argentina, Filipine si Chile.

FBI a pus o recompensa de 250.000 de dolari pentru informatii ce ar ajuta la capturarea lui San Diego, suma de cinci ori mai mare decat cea oferita pentru alti teroristi cautati in Statele Unite.

Oficialii FBI sustin ca activistii extremisti care militeaza pentru protejarea mediului inconjurator si a animalelor s-au facut responsabili, pana in prezent, de sute de acte criminale si pagube de peste 100 milioane de dolari.

Lista FBI "Most Wanted terrorist" este diferita de mai vechea lista "Ten Most Wanted". Seful Al-Qaida, Osama bin Laden, figureaza pe ambele liste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.