Zeci de membri si simpatizanti ai Partidului Comunistilor s-au adunat miercuri dimineata in jurul monumentului lui Lenin din Chisinau, unde, pe fondul cantecelor sovietice care rasunau din boxe, i-au adus un omagiul ideologului de la a carui nastere s-au implinit 139 de ani.

Participantii la ceremonie au venit cu steaguri si flori rosii in maini, iar la ora 8.45 insusi presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin, prim-secretar al PCRM, a depus flori si a inmanat carnete de partid pentru noua tineri comunisti, sub privirea vigilenta a serviciului de paza si protectie, relateaza NewsIn.

De la eveniment nu au lipsit vicepremierul Victor Stepaniuc si fostul consilier prezidential, recent decorat, Mark Tkaciuk. Acesta din urma a atentionat un reporter de la Stirea Zilei sa nu i se adreseze cu apelativul "domnule", ci cu "tovarase".

Voronin a tinut si un discurs in care le-a multumit tuturor pentru munca depusa la alegerile parlamentare.
Intreaga ceremonie a durat circa jumatate de ora, iar dupa ce au depus flori la picioarele lui Lenin, multimea comunistilor moldoveni, castigatori ai scrutinului parlamentar de la 5 aprilie, s-a imprastiat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.