"Douch", fostul tortionar din regimul khmerilor rosii, a spus sambata, in fata tribunalului din Cambodgia, ca Isus Hristos i-a ghidat pe jurnalistii care l-au demascat in urma cu zece ani, cand se ascundea, relateaza AFP.

"Douch", convertit la crestinism cu trei ani inainte de arestarea sa, in 1999, a cerut iertate luna trecuta pentru crimele comise in inchisoarea Tuol Sleng (S-21), pe care o conducea si unde 15.000 persoane au fost torturate si executate in timp ce khmerii rosii - comunisti radicali - erau la putere, in perioada 1975-1979.

"Douch", in varsta de 66 de ani, al carui nume este Kaing Guek Eav, si-a dus aminte de interviul pe care l-a acordat jurnalistilor Nic Dunlop si Nate Thayer intr-un hotel din vestul Cambodgiei, in 1999, relateaza NewsIn.

"I-am spus lui Nic ' Isus v-a adus aici'. Nic a citat aceste cuvinte si acestea sunt cuvintele pe care le-am spus. Am spus 'Inainte, serveam oamenii, dar acum il servesc pe Dumnezeu'", a povestit tortionarul.

Acesta, acuzat de crime de razboi, crime impotriva umanitatii, tortura si crima cu premeditare, a explicat in instanta ca a decis sa-si recunoasca vina dupa ce a auzit ca Pol Pot, numarul unu al regimului khmerilor rosii, a spus ca inchisoarea Tuol Sleng nu a existat niciodata. Pol Pot a murit in 1998.

"Nu am putut suporta ceea ce a spus Pol Pot, de aceea am fost obligat sa-mi arat fata. Pentru S-21, am fost presedintele acestui birou. Crimele comise acolo sunt responsabilitatea mea", a adaugat tortionarul.

Acuzatul, fost profesor de matematica devenit revolutionar la ordinele regimului Pol Pot, risca inchisoarea pe viata, Curtea, cu membri internationali, excluzand pedeapsa capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.