Avocata iraniana laureata a premiului Nobel pentru pace, Shirin Ebadi, a confirmat pentru presa germana ca o va apara in instanta pe jurnalista iraniano-americana Roxana Saberi, condamnata pentru spionaj la opt ani de inchisoare, relateaza AFP.

"La cererea familiei, m-am sesizat in acest dosar si voi protesa fata de decizia instantei", a declarat ea, pentru Bild Zeitung, citat de NewsIn.

"Procesul impotriva lui Saberi nu a fost corect si nici conform Constitutiei noastre"
, a adaugat Ebadi, aflata in Germania pentru a primi un premiu "pentru demnitatea umana".

In legatura cu discursul presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad la conferinta ONU din Geneva, ea a declarat: "As dpori sa se ocupe de problemele concetatenilor sai, nu sa propage ura".

Laureata premiului Nobel a mai spus ca nu se asteapta la mare lucru de la alegrile prezideniale din iunie din tara sa. "Nu pot avea loc alegeri libere in Iran. Daca emiti cea mai mica opozitie impotriva guvernului, nu ai nicio sansa sa fii desemnat candidat", a explicat avocata.

Nascuta in Statele Unite, Roxana Saberi, a carei mama este japoneza si al carei tata este iranian, locuieste in Iran din 2003 si are un pasaport iranian. Ea a primit opt ani de inchisoare pentru spionaj in beneficiul Statelor Unite si va face apel. Barack Obama a cerut eliberarea ei. Jurnalista Roxana Saberi "este cetatean american si sunt absolut sigur ca nu a fost implicata in niciun fel de activitate de spionaj", a spus Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.