Om de stiinta si senator in Italia, Rita Levi Montalcini sustine ca are mintea mai ascutita decat la 20 de ani, datorita experientei de viata. In 1985, ea a impartit cu americanul Stanley Cohen premiul Nobel pentru medicina, dupa ce au descoperit mecanismele ce regleaza cresterea celulelor si a organelor.

Aniversarea senatoarei a inceput sambata, in Roma, si va continua si maine, numeroase institutii din Europa dorind sa o omagieze.

La ceremonia tinuta in cinstea ei de catre European Brain Research Institute, Levi Montalcini si-a reamintit de faptul ca, in 1930, pe timpul regimului fascist al lui Benito Mussolini, din cauza legilor impotriva evreilor a fost fortata sa renunte la activitatea de neurolog si sa faca cercetari intr-un laborator improvizat acasa.

"Ar trebui sa-i multumesc lui Mussolini pentru faptul ca a considerat ca provin dintr-o rasa inferioara. Acest lucru mi-a adus bucuria de a munci in propriul dormitor, si nu intr-o institutie", a declarat laureata premiului Nobel.

"Cel mai important este sa nu te temi de momentele dificile, pentru ca cele mai bune lucruri se intampla in urma acestora"
, a conchis Rita Levi Montalcini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.