Presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat ca isi va lansa un blog pe versiunea rusa a site-ului Live Journal, pentru o comunicare mai buna cu publicul, in conditiile in care Kremlinul da semne de relaxare mediatica.
Blogul "va oferi modalitati mai bune pentru a comunica", a declarat presedintele rus, aflat intr-o vizita oficiala in Finlanda. Aflam astfel ca blogul presedintelu rus va fi operational incepand de miercuri.

Medvedev va publica acolo in special mesaje video, a declarat o purtatoare de cuvant. "Nu va fi divertisment", a precizat Natalia Timakova. Ea a refuzat sa dezvaluie sub ce pseudonim va publica presedintele, remarcand ca Medved (urs in limba rusa), nume folosit adesea pe internet pentru a-l desemna pe Medvedev, este deja folosit de altcineva.

Versiunea rusa a LiveJournal, principala platforma folosita de bloggerii de toate tendintele politice din tara, a devenit un bastion al contestarii puterii si apararii libertatii de expresie, noteaza NewsIn.

Anuntul intervine dupa un prim semn de deschidere al Kremlinului, un interviu foarte remarcat intr-unul dintre ziarele cele mai critice la adresa puterii, cotidianul Novaia Gazeta.

Dmitri Medvedev are deja un blog pe site-ul Kremlinului, dar acesta este pe locul 28.844 din punctul de vedere al numarului de utilizatori. Prin comparatie, LiveJournal este pe locul al 89-lea, potrivit site-ului specializat Alexa.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.