Astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care sufera de o boala paraplegica degenerativa, este "foarte bolnav" si a fost internat de urgenta, a anuntat luni un purtator de cuvant al Universitatii Cambridge, relateaza AFP.

"Profesorul Hawking este foarte bolnav si a fost dus cu salvarea la spitalul din Cambridge", a spus un purtator de cuvant. "I-au fost facute analize. Se simtea rau de cateva saptamani", a precizat acesta, potrivit NewsIn.

Luni dupa-amiaza Hayman a mentionat ca Hawking se simte mai bine, dar ca va ramane in spital peste noapte pentru mai multa siguranta.

Stephen Hawking, in varsta de 67 ani, cunoscut in intreaga lume pentru studiile sale legate de univers si gravitatie, este autorul cartii "O scurta istorie a timpului", un mare succes al literaturii stiintifice. Diagnosticat la varsta de 22 de ani cu ASL (amyotrophic lateral sclerosis - scleroza amiotrofica laterala), boala pentru care nu se cunoaste niciun remediu, Hawking se deplaseaza cu un carucior cu rotile si comunica prin intermediul unui calculator si al unui sintetizator vocal.

Membru al Academiei americane de Stiinta, Hawking a fost numit in urma cu 30 de ani in catedra de matematica a Universitatii Cambridge, iar in 1982 a primit titlul de Comandor al Imperiului britanic.

La inceputul lunii, Universitatea Arizona a anuntat ca Hawking a anulat un discurs pe care urma sa il sustina la inceputul acestei luni, pentru a-si reveni dupa o infectie pulmonara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.