Procuratura Generala a R.Moldova a anuntat ca Eugen Tapu, considerat cea de a treia victima a protestelor de saptamana trecuta, nu prezinta de urme de moarte violenta, informeaza Ziarul de Garda.

Procuratura Generala a intentionat sa raspunda la "multiplele zvonuri prin care sunt puse la indoiala circumstantele decesului" lui Eugen Tapu. Comunicatul nu precizeaza daca s-a facut expertiza medico-legala si cine a facut aceasta expertiza.

Potrivit Procuraturii, in "15 aprilie curent, aproximativ ora 13:30 la etajul tehnic (intre nivelul 9 si acoperis) al unui bloc din strada Albisoara din capitala, a fost depistat corpul neinsufletit al cetateanului Eugen Tapu, strangulat cu sireturile de la incaltaminte. Corpul acestuia a fost gasit de unul dintre locatarii imobilului". Potrivit concluziilor medicilor chemati la fata locului, "decesul lui E. Tapu a survenit cu aproximativ 2-3 saptamani in urma, pe corpul acestuia nefiind depistate leziuni sau semne de moarte violenta", continua comunicatul.

Rudele tanarului afirmasera anterior ca politia le informase ca tanarul era mort de noua zile atunci cand a fost gasit, aceasta fiind explicatia faptului pentru care cadavrul le-a fost dat intr-un sicriu ermetic. Familia nu crede ca Eugen s-a spanzurat cu sireturile de la pantofi, pentru ca tanarul avea peste 80 kg si sireturile nu ar fi rezistat. In plus, Eugen nu are nicio taietura pe gat, asa cum ar fi fost normal daca trupul sau ar fi atarnat cateva zile de sireturi. Rudele sale mai spun ca tanarul era plin de viata si nu a dat niciodata de banuit ca ar putea sa se sinucida. De asemenea, potrivit Ziarului de Garda, asupra familiei s-au facut presiuni pentru ca Eugen sa fie ingropat cat mai repede.

In total, trei tineri au murit in conditii suspecte de la declansarea protestelor de la Chisinau, iar suspiciunile se indreapta asupra politiei moldovene.

Cadavrul lui Valeriu Boboc, considerat prima victima, va fi deshumat si examinat in prezenta unor experti internationali. Desi era lovit la cap si la ceafa, cu o coasta fracturata si plin de vanatai, Procuratura Generala afirma ca acesta a murit intoxicat cu o substanta necunoscuta.

O alta persoana despre care se crede ca a decedat in urma actiunilor autoritatilor este Tibuleac Ion, un tanar din satul Bolohani, raionul Orhei, care a suferit mai multe leziuni - coaste rupte, hemoragie interna, picior rupt. Potrivit familiei, acesta "a fost aruncat ca un caine" in curtea Spitalului de Urgenta din Chisinau, iar la morga nu li s-a permis sa intre. Familiei i s-a comunicat ca presupusul motiv al decesului a fost electrocutarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.