Comisia care ancheteaza cazul "Petrol contra hrana" a anuntat ca "revizuieste de urgenta" un nou material, privind presupusele legaturi ale lui Kofi Annan, secretarul general al ONU, cu o firma care s-a ocupat cu inspectarea bunurilor ce intrau in Irak in cadrul programului Natiunilor Unite, informeaza BBC. Cotecna, o companie elvetiana de consiliere, la care lucra in acea perioada fiul lui Annan, Kojo, a obtinut, la sfarsitul anului 1998, un contract in valoare de zece milioane de dolari anual, in cadrul programului "Petrol contra hrana".

Un document dat publicitatii de Cotecna zilele trecute descrie o intalnire intre Kofi Annan si managerii companiei, care a avut loc in 1998, cu cateva saptamani inainte de incheierea contractului. Secretarul general al ONU a negat ca ar fi stiut dinainte de intentia companiei de a obtine contractul, desi fiul sau lucra acolo pe post de consultant.

Insa, potrivit documentului publicat de "New York Times", a carui autenticitate a fost confirmata de Cotecna, oficialii ONU au asigurat compania ca "putem conta pe sprijinul lor". Raportul final al comisiei de ancheta este asteptat peste cateva luni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.