Arabia Saudita a anuntat luni ca a recunoscut independenta Kosovo, devenind astfel a doua tara araba care face acest lucru, dupa Emiratele Arabe Unite, relateaza AFP.

Intr-un scurt comunicat, Ministerul de Externe saudit a anuntat ca "guvernul Arabiei Saudite, tinand cont de legaturile religioase si culturale cu poporul din Kosovo si in semn de respect pentru vointa sa de independenta, anunta recunoasterea Republicii Kosovo".

Arabia Saudita a anuntat ca spera ca aceasta "initiativa sa consolideze securitatea, stabilitatea si prosperitatea Kosovo si tarilor vecine", potrivit NewsIn.

Emiratele Arabe Unite fusesera prima tara araba care a recunoscut in 14 octombrie 2008 independenta Kosovo.

Arabia Saudita este cea de a 58-a tara din lume care recunoaste Kosovo de la proclamarea independentei sale, in 17 februarie 2008. Kosovo a fost recunoscut, printre altele, de Statele Unite si 22 dintre cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene.

Serbia, sustinuta de aliata sa traditionala, Rusia, se opune vehement independentei Kosovo, considerand-o ilegala. Nici Romania nu a recunoscut Kosovo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.