Presedintele american Barack Obama a respins duminica, la incheierea summitului Americilor, criticile potrivit carora a fost prea prietenos cu liderul venezuelean Hugo Chavez, relateaza AFP.

"Este putin probabil ca interesele strategice ale Statelor Unite sa fie in pericol in urma strangerii de mana sau a conversatiei politicoase pe care am avut-o cu Chavez", a declarat liderul de la Casa Alba.

"Am dezacorduri majore cu Hugo Chavez in politica economica si externa", a adaugat acesta. "Este adevarat ca Venezuela s-a amestecat in afacerile interne ale unor state vecine si acest lucru este, cred, o sursa de ingrijorare", a explicat Obama, potrivit NewsIn.

Chavez, inamic al Statelor Unite in perioada Bush, a fost deosebit de prietenos cu Obama la summitul Americilor. El i-a strans mana si i-a spus ca vrea sa fie prietenul lui, apoi i-a oferit o carte, cu dedicatie.

"A fost iresponsabil din partea presedintelui Obama sa fie atat de surazator cu Chavez", a spus duminica senatorul republican John Ensign. "Acesta este unul dintre cei mai antiamericani lideri ai lumii. Cand este vorba despre demnitatea SUA si a presedintiei lor, trebuie sa fii foarte atent cu cine esti vazut glumind", a subliniat el.

Obama a reamintit ca a primit deja astfel de critici in timpul campaniei pentru prezidentiale. "Se crede ca ar fi un semn de slabiciune sa te arati politicos sau sa discuti cu guverne care ne sunt ostile. Americanii nu au niciun motiv sa creada acest lucru, este absurd".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.