Printul Philip a stabilit, sambata, un record de longevitate ca print consort al Marii Britanii, cand se implinesc 57 de ani si 71 de zile de la accederea la tron a sotiei sale, regina Elisabeta a II-a.

Printul Philip, duce de Edinburgh, depaseste astfel un record ce data de aproape 200 de ani. Acesta era detinut de regina Charlotte, care se casatorise cu regele George al III-lea in 1761 si murise cu un an inaintea sotului ei, in 1818, relateaza NewsIn, citand AFP.

In varsta de 87 de ani, ducele de Edinburgh si-a preluat "functia" de print consort in 6 februarie 1952, la moartea regelui George al VI-lea, caruia i-a urmat la tron Elisabeta a II-a. El este in prezent cel mai varstnic print consort din lume.

Evenimentul nu va fi insa, cel mai probabil, sarbatorit de print, caruia nu-i plac aceste aniversari. Ducele de Edinburgh isi petrece sfarsitul de saptamana la castelul Windsor, la vest de Londra, si nu are prevazut niciun eveniment oficial.

Printul Philip, amiral, maresal de infanterie si maresal de aviatie, nu detine oficial titlul de print consort. Doar regina Victoria i-a acordat oficial acest titlu sotului ei, printul Albert, in secolul al XIX-lea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.