Familia lui Eugen Tapu, despre care se crede ca este cea de a treia victima a protestelor anticomuniste de la Chisinau, a fost informata de politie ca acesta a fost gasit spanzurat intr-o cladire parasita, informeaza Ziarul de Garda in editia electronica.

Familia a fost anuntata sa mearga la Politia Rascani din Chisinau pentru a ridica trupul tanarului de 26 de ani. Politistii le-au spus ca Eugen a fost gasit strangulat cu propriile sireturi intr-o cladire parasita, la cateva zile dupa ce acesta si-ar fi pus capat zilelor, informeaza NewsIn.

Familia nu crede insa aceste explicatii, pentru ca Eugen are peste 80 kg si sireturile nu ar fi rezistat. In plus, Eugen nu are nicio taietura pe gat, asa cum ar fi fost normal daca trupul sau ar fi atarnat cateva zile de sireturi. Rudele sale mai spun ca tanarul era plin de viata si nu a dat niciodata de banuit ca ar putea sa se sinucida.

Potrivit altor rude, mama lui Eugen e in strainatate si este asteptata la inmormantare. Initial familia a anuntat ca il va inmormanta sambata, ca sa reuseasca sa vina mama. Se fac totusi, presiuni ca inmormantarea sa aiba loc vineri, sub pretextul ca corpul e intr-o stare avansata de descopunere, scrie Ziarul de Garda, care precizeaza ca in R.Moldova nu exista experti de medicina legala independenti.
Cotidianul moldovean anuntase ca tatal lui Eugen a primit cadavrul intr-un sicriu ermetic, politia explicand acest lucru prin faptul ca tanarul murise cu noua zile in urma.

In total, trei tineri au murit in conditii suspecte de la declansarea protestelor de la Chisinau, iar suspiciunile se indreapta asupra politiei moldovene.

Cadavrul lui Valeriu Boboc, considerat prima victima, va fi deshumat si examinat in prezenta unor experti internationali. Desi era lovit la cap si la ceafa, cu o coasta fracturata si plin de vanatai, Procuratura Generala afirma ca acesta a murit intoxicat cu o substanta necunoscuta.

O alta persoana despre care se crede ca a decedat in urma actiunilor autoritatilor este Tibuleac Ion, un tanar din satul Bolohani, raionul Orhei, care a suferit mai multe leziuni - coaste rupte, hemoragie interna, picior rupt. Potrivit familiei, acesta "a fost aruncat ca un caine" in curtea Spitalului de Urgenta din Chisinau, iar la morga nu li s-a permis sa intre. Familiei i s-a comunicat ca presupusul motiv al decesului a fost electrocutarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.